Läxa till 9 maj/Anette

Klass 1

Till nästa gång arbetar de med bokstaven Cc i bokstavsbok och skrivbok.  De läser också sidorna 139 till 141 i läseboken och gör sidan 70 i övningsboken.  De kan också skriva några meningar om vad de gör på sin fritid, rita till och läsa upp för oss nästa gång.

Vad gör du på din fritid

Klass 3

Till nästa gång läser de sidorna 162 till 165 i läseboken och gör sidan 80 i övningsboken.  De gör även skrivuppgiften längst ner på sidan 80.

Här har ni också en text om vitsippor.  Den ena sidan är lite svårare, den andra enklare.  Jag vill att de läser den och sedan skriver en liknande text om en annan blomma som de väljer själva.  De skriver i sin skrivbok och läser upp för oss på lördag.

lektion-se_9537_VITSIPPA

Högstadiet

Fundera på det som vi pratade om i lördags och filmen som ni tittade på.  Skriv sedan ett mejl/brev till någon som ska flytta från Sverige till Grekland och förklara vad han eller hon behöver tänka på.  Vad är det för skillnader i hur vi tilltalar varandra?  Vad är artigt? Vad är oartigt? Skriv ca 120 ord.

Sedan kan du titta på nästa program i serien om språk.  Innan du tittar, fundera på vad det betyder att diskutera, hur man gör och när man brukar göra det.

https://urplay.se/program/205379-basta-babblet-diskutera-mera