Läxa till 5 oktober/ Niki

9.00

Vi började lektionen med att jobba med vår läsförståelsetext, sedan kollade vi läxan. Därefter läste vi och pratade om Anne på Grönkulla. Som högläsningsbok fortsätter vi med En ö i havet från förra terminen.

Läxa: Läs s.74-77 och gör uppg. 1-2.

10.30

Vi tittade på de olika kartorna och pratade om de olika användningsområdena. Symbolerna förklarades och barnen tyckte att några av dem var lite svåra. Barnen jobbade också med en kopia som handlade om skala.

Läxa: Rita en Sverigekarta. Läs s. 38-43 och skriv fem frågor +svar.

12.00

Jag har samlat in barnens skrivböcker. Dagens lektion handlade om Greta Thunberg, miljö samt klimatförändringar-både orsak och verkan.

Läxa: Skriv en text om vad vi kan göra i vardagen för att minska miljöpåverkan.

13.30

Barnen gjorde först klart sina fönster därefter läste vi s. 14-17. Vi pratade både om vad som händer i texten och vad vi ser i bilden. Varför drömmer vi? Vad drömmer vi? Blir vi påverkade av det vi läser och ser på TV? Vad ska man tänka på under åskväder? Vi jobbade också med dubbelteckning.

Läxa: Läsebok: 14-17

Övningsbok: 14-15 Vi gjorde en del tillsammans i klassrummet.