Läxa till 20 april/ Niki

9.00

Vi fortsatte ett jobba med dikter.

Läxa: Gör klart diktkopian.

10.30

Vi började lektionen med att läsa vår bok sedan arbetade vi i Lingva, tom s.69.

Läxa: Skriv fortsättningen på boken vi läser. Vad kommer att hända med Joel, Nina, tvillingarna och Agnes? Vem är den mystiske mannen med den rutiga skjortan? Är han god eller ond? Varför är det endast Joel som kan se honom? Har han något att göra med barngråten som Joel hör? Vad är det mormor känner till men inte säger till Nina?

Lingva: Uppgift 6 på s. 69, kunna skriva orden både i singular och plural.

12.00

Läxa: Hitta en insändare på nätet som du vill berätta om i klassrummet. Du ska berätta vad den handlar om samt argumentera för eller emot ämnet.

13.30

Vi läste och pratade om både text och bild. Vilken tid på dagen är det? Tycker Emma om att räkna? Vad tycker du är roligt i skolan? Varför säger Sven att han kan räkna allt? Kan man räkna allt? Barnen befinner sig i skolans matsal. Har ni en matsal på er skola? Varför vill Tor bygga en raket?

Barnen fick först leta efter ord med å i texten och sedan matord.

Läxa: Läsebok: 96-99

Övningsbok: 53-57