Läxa till 26 januari/ Niki

9.00

På lektionen gick vi igenom läxan och sedan läste vi om och diskuterade författaren Bengt-Åke Cras. Vi började på vår nya högläsningsbok En ö i havet av Annika Thor. Jag har samlat in barnens skrivböcker.

Läxa: Läs s. 29-33 och svara på frågorna 1-5(s.33), samt förra veckas diktamen. Diktamen s.27 med rubrik Personerna kring Sandra, från I böckerna lär vi också känna Sandras familj till lite av en god häxa, tycks det. 

 

10.30

Vi började med diktamen för att sedan fortsätta med orsakerna till Stockholms blodbad.

Läxa: Läs sidorna 104-107 i historieboken och skriv vad de handlar om.

 

12.00

Barnen läste sina berättelser som de hade jobbat med förra lördag. Vi både pratade och läste om Selma Lagerlöf. Skrivböckerna har jag samlat in.

Läxa: Läs sidorna 44-48 och gör uppg. 1-5.

 

13.30

Innan barnen fick en ny läsläxa läste de upp dagens läxa. Det går framåt med deras läsning. Dagens bokstav var Ii och i-ord till bilden var: igelkott, bi, insekt, nyckelpiga, snigel, tennissko och ligger. Vi repeterade även bokstaven Ee.

Läxa: Läsebok: s. 52-55 I-versen utantill. Alla barn läser A-sidan och försöker läsa B-sidan.

Bokstavsbok: 30-33