Ειδικά προγράμματα

Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης SWEDEX

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους θέλουν πρόσθετη προετοιμασία εν όψει των εξετάσεων πιστοποίησης SWEDEX (επιπέδου Β). Προγραμματίζεται επανάληψη ύλης πάνω σε όλες τις δοκιμασίες της εξέτασης, δηλαδή Κατανόηση Γραπτού Λόγου, Κατανόηση Προφορικού Λόγου, Παραγωγή Γραπτού Λόγου, Παραγωγή Προφορικού Λόγου. Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος στα παρακάτω προγράμματα, οφείλει να έχει γνώσεις σουηδικών που να ανταποκρίνονται στο αντίστοιχο επίπεδο γλωσσομάθειας του κάθε προγράμματος δηλαδή Β1 ή Β2.

ΤμήμαΗμέρεςΏρεςΔιάρκεια ΈναρξηΤιμή
Β1/Sw20 ώρες200 €
Β2/Sw20 ώρες200 €

Προετοιμασία για τις εξετάσεις TISUS

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν πρόσθετη προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης TISUS (επιπέδου C). Προγραμματίζεται επανάληψη ύλης και εξάσκηση με υλικό που περιλαμβάνει κείμενα και γλωσσικές ασκήσεις, ώστε να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι για τις δοκιμασίες της εξέτασης, δηλαδή την Κατανόηση Γραπτού Λόγου, την Παραγωγή Γραπτού Λόγου και την Παραγωγή Προφορικού Λόγου.

ΤμήμαΗμέραΏρεςΔιάρκεια ΈναρξηΤιμή
TISUS/1Δευτέρα , Τετάρτη 12-1450 ώρες11/012021390 €
TISUS/2Δευτέρα , Τετάρτη 19-2150 ώρες11/01/2021390 €

Διάλογοι/Γλωσσικό καφενείο (Språkkafé)

Διοργανώνονται συναντήσεις στις οποίες γίνεται ελεύθερος διάλογος πάνω σε θέματα της επικαιρότητας. Πιθανόν οι συναντήσεις αυτές να προϋποθέτουν κάποια εκ των προτέρων προετοιμασία (π.χ. ανάγνωση κάποιου άρθρου, παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού ή άλλου προγράμματος) η οποία και θα αποτελεί την βάση της συζήτησης. Απευθύνονται σε άτομα με επίπεδο γλωσσομάθειας τουλάχιστον Β2 που επιθυμούν να κάνουν εξάσκηση στην γλώσσα, να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στα σουηδικά. Σε συνδυασμό με την παρακολούθηση κάποιου άλλου προγράμματος επιπέδου Β2 και C, το «Γλωσσικό καφενείο», όπως αποκαλούνται οι χαλαρές και αβίαστες αυτές συζητήσεις, είναι ακόμα πιο ευχάριστο και πιο επωφελές για τους συμμετέχοντες.

ΤμήμαΗμέραΏρεςΗμερομηνίεςΤιμή
SpråkkaféΠαρασκευή19:00-21:0025/09/20 30/10/20 27/11/2010 € η μία συνάντηση 25 € οι τρεις συναντήσεις

Σουηδικά για εταιρείες (F)

Οργανώνονται κατόπιν υποδείξεως συγκεκριμένων εταιρειών προγράμματα για διάφορα επίπεδα που είναι μικρότερης διάρκειας και προσαρμόζονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Τα εν λόγω προγράμματα διεξάγονται εργάσιμες μέρες και ώρες στον χώρο της εταιρείας, υλοποιούνται αποκλειστικά εντός Αθηνών ή Πειραιώς και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων πέντε (5) άτομα. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο τμήμα αρχαρίων (F/A) διατρέχει γρήγορα τις βάσεις της γλώσσας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι σε θέση να αυτοπαρουσιάζονται, να θέτουν ερωτήσεις και να γράφουν σύντομα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα σουηδικά. Στα επόμενα τμήματα οι συμμετέχοντες συνεχίζουν να αναπτύσσουν προοδευτικά τις γλωσσικές τους ικανότητες σε πιο υψηλό επίπεδο και να έρχονται σε επαφή με την σουηδική επιχειρηματική κουλτούρα. Τα προγράμματα αυτά είναι υπερεντατικά και για να είναι αποδοτικά είναι απαραίτητη η κατ’ οίκον προετοιμασία και μελέτη.

ΤμήμαΔιάρκεια Τιμή
F20 ώρες/5 εβδομάδεςκατόπιν συμφωνίας 200 €